Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke (cookies), majhne datoteke, ki se prenesejo na vaš računalnik oziroma na napravo, s katero dostopate do interneta. V vašem brskalniku jih lahko kadarkoli odstranite.

Uporaba piškotkov omogoča boljšo uporabniško izkušnjo, saj si spletna stran zapomni uporabnikove izbire, tako da je brskanje po spletni strani učinkovitejše. S pomočjo piškotkov spremljamo tudi statistiko obiska, vsi zbrani podatki pa nam omogočajo, da spletno stran stalno nadgrajujemo. Če uporabe piškotkov ne dovolite, bo delovanje spletne strani okrnjeno.

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

Cookie Type Duration Description
__utma, __utmz Anonimni piškotki, ki spremljajo, kako obiskovalci uporabljajo stran. Ti piškotki se uporabljajo za analizo uporabe in izboljšave strani. Vključujejo število obiskovalcev strani, od kod je obiskovalec prišel na stran in katere strani je obiskal. (ptice.si, jquerytools.org, openlayers.org)
Google Analytics (_ga, _gid, _gat) Dolgotrajen 2 leti Služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o uporabi spletišča brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.
Sejni piškotki (PHPSESSID, sid) Služijo za shranjevanje začasnih informacij.
WPML (_icl_current_language) Služi za shranjevanje podatka o izbiri jezika.